• Ulica Srpska 9978 000 Banja Luka
  • +387 51 215 801+387 65 525 035
  • Pon - pet: 08:00h - 20:00hSub: 10:00h - 14:00h

Stomatološka klinika DR MEĆAVA

Zdravstvena ustanova stomatološka klinika “DR MEĆAVA” iz Banja Luke postoji od 2001 godine i pruža sve stomatološke usluge koje su pacijentima neophodne. Za optimalno zdravlje vaših zuba uz vrhunsku uslugu i pažnju koju pružaju nasi stomatolozi, zadužen je stručan tim ZU stomatološke klinike “DR MEĆAVA”. Zahvaljujući konstantnom stručnom usavršavanju kao i praćenju najnovijih svjetskih trendova i dostignuća u stomatologiji, tim stomatologa ZU stomatološke klinike”DR MEĆAVA” predložiće vam najbolje rješenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da vam pružimo najkvalitetniju uslugu. ZU stomatološka klinika “DR MEĆAVA” je opremljena svim potrebnim terapijskim i dijagnostičkim aparatima koji nam omogućuju brzu i laku dijagnostiku, uz koje se postižu, brzi i kvalitetni terapijski rezultati.

Status u Banjoj Luci

Osnivač klinike cijenjena je u profesionalnim krugovima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kao stručnjak specijalista i renomirani profesionalac. sci. med. spec. dr Zorici Mećava, organizator je mnogih stručnih stomatoloških skupova, kongresa, simpozijuma, radionica, kurseva,… i kao vlasniku i uredniku stručnog stomatološkog časopisa DENTALART, omogućena joj je dobra informiranost o najnovijim dostignućima u stomatološkoj industriji širom svijeta. Uživa dobar ugled u mnogim međunarodnim stomatološkim organizacijama gdje predstavlja Republiku Srpsku, a tako i BiH u mnogim panelima, kongresima i profesionalnim okupljanjima.

Zašto izabrati nas

Iskustvo - Provjerena stručnost - Kvaliteta

Provjerena stručnost

Vrhunski tim stručnjaka specijalista s dugogodišnjim iskustvom i stalnim međunarodnim edukacijama u modernoj stomatologiji riješiće sve vaše probleme.

Tehnologija i peihvatljiva cijena

Opremom u koju neprekidno ulažemo i zadovoljavamo sve evropske i svjetske standarde kao i samom cijenom rada uzdižemo se i prepoznajemo u konkurenciji.

Individualan pristup i odlični rezultati

Zadovoljni pacijenti odlaze iz naše klinike zahvaljujući našim individualnim pristupom i kvalitetom rada, a to je naša najveća motivacija i garancija.

Upotreba najkvalitetnijih materijala

Najbolji zubni implantati, veliki broj ugrađenih implantata i zadovoljnih pacijenata. Upotrebom najkvalitetnijih materijala možemo ostvariti rezultate prema evropskim standardima.

Najkvaliteniji uslovi rada

Oprema i materijali

Klinika “DR MEĆAVA” je opremljena vrhunskom stomatološkom opremom, uključujući  ergonomske stomatološke stolice s multimedijom, RTG aparat, profesionalnu prostoriju za sterilizaciju i dezinfekciju te najnovije uređaje i računarske programe .

Dakako, i sama klinika “DR MEĆAVA” također ispunjava propisane standard sigurnosti u procesu pružanja zdravstvene zaštite, te je stekla status sertifikovane ustanove po rješenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske br.: 11/04-500-16-17/15.

 Zaštita pacijenata

Klinika se ponosi pridržavanjem najviših stomatoloških standarda i higijenskih standarda, uz isključivo korištenje samo visoko profesionalnih, sigurnih, ispitanih i provjerenih materijala i opreme. Tokom proteklih godina, klinika “DR MEĆAVA”je razvila snažne partnerske odnose s vodećim svjetskim firmama u stomatološkoj industriji. Firme kao što su KaVo, Ivoclar Vivadent, Meisinger, Siemens, GC, 3M ESPE. Ultradent, Bego, Heraeus Kultzer, Bredent, DeguDent te mnogim drugima.